Blue Steel
                    Amit a késdobálásról tudni érdemes...

ALAPOK


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Köszöntök minden kedves, jószándékú látogatót!


A következő oldalak nem szólnak sem a cirkuszi mutatványosokhoz, sem pedig a késharcosokhoz, de még csak az önvédelmet tanulókhoz vagy a vadászokhoz sem. Nincs tehát bennük szó sem emberi, sem állati célpontokra irányított dobásokról, technikákról, fegyverekről. Senkit sem ösztönzök veszélyes mutatványokra, ahogyan arra sem, hogy eldobott kést használva támadjon emberre vagy állatra, illetve hogy ezzel a technikával próbáljon meg védekezni az őt ért esetleges támadások ellen. Az önjelölt nindzsák, szuperhősök tehát szintén rossz helyen járnak. Az anyag kizárólag arra szolgál, hogy a késdobálás, mint sport, verseny és szórakozás iránt érdeklődő emberek némi magyar nyelvű szakmai iránymutatást találhassanak benne a saját tapasztalatokra épülő, biztonságos és szakszerű gyakorláshoz, tanuláshoz és fejlődéshez. Ilyen anyagra ugyanis eddig a legnagyobb igyekezetem ellenére sem akadtam Magyarországon. A többnyire minden alapot nélkülöző, mendemondákra, akciófilmek látványos jeleneteire alapuló, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő elképzeléseket és állításokat nem számítom ide. Mivel azonban mindeközben ez a nálunk szinte ismeretlen, mindeddig méltatlanul mellőzött sport szédületes gyorsasággal fejlődik, népszerűsödik és követel teret magának a nagyvilágban, úgy hiszem, itt a legfőbb ideje rendet tenni az emberek fejében ezen a téren is.


Amíg ugyanis a világháló telis-tele van magukat jobbnál-jobbnak, mesternek, világelsőnek és hasonlóknak kikiáltó magyar szájkaratés késdobáló szakértőkkel, addig - hogy, hogy nem - csak elvétve találkozhatunk magyar résztvevővel a kisebb-nagyobb ilyen témájú versenyeken, bajnokságokon, találkozókon. Vajon miért?! Nos, én remélem, hogy ez végre nálunk is változóban van, illetve lesz. A magam részéről ezzel a weboldallal próbálok meg szerényen hozzájárulni ahhoz, hogy a helyes irányba fejlődjön ez a sport. A késdobáláshoz ugyanis nem sok minden kell: kezdetben elég egy kis hely az udvarban, egy olcsó, de gondosan megválasztott kés, valamint sok-sok türelem és kitartás. Így a gyakorlóhely mindig kéznél van, bármikor kimehetünk dobni egy-egy sorozatot.
Figyelem!


A sporttal komolyan foglalkozó, vagy az iránt elkötelezetten érdeklődő magyar férfiakat/nőket, fiúkat/lányokat keresek a magyar csapatba!

(Cím a fenti "Mail" menüpontban!)